maanantai 11. helmikuuta 2013

Kotini on linnani

Viime aikoina olen onnistunut linnottautumaan kotiini. Makaan sohvalla tehden käsitöitä. Puhelin soi välillä, katson kuka soittaa, mutta en vastaa. En jaksa. Ei kiinnosta. Mamma-kaverit pyytävät kahville. Katsomaan kuinka heidän pikkuiset ovat taas oppineet jotain uutta. Olen kyllästynyt. Pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni ja tutustua uusiin ihmisiin. Olla sosiaalinen. Vapaa-aika pyörii omien tappavien ajatusten ympärillä. Kaverit valittavat, kun en ota yhteyttä tai kuuntele. En jaksa kuunnella valitusta raskaus-pahoinvoinnista. En jaksa iloita toisten puolesta. Facebookissa joka toinen päivitys liittyy lapsiin. En pääse lapsia pakoon. Miten elää ajatuksen kanssa, että jos niitä lapsia ei koskaan tule? Päivä kerrallaan? Välillä päivä menee ohitse helpommin ja välillä vielä vaikeammin.

Tuli käytyä taas sairaalassakin. Migreeni kesti neljä päivää. E-pillereistähän se johtui. E-pillereistä, jotka on määrätty endometrioosin hoitoon. Nyt odotellaan muutama kuukausi aikaa gynekologille, jotta voitaisiin miettiä hormoonitonta hoitoa endometrioosiin... Saa nähdä uusiutuuko sekin. Päivä kerrallaan taas odotellaan mitä tapahtuu. Taas odotellaan.

2 kommenttia:

  1. hei! minulla myös endo, ollut jo yli 10 vuotta. Nyt torstaina menossa taas leikkaukseen.... Tää on kamala tauti! 2 vuotta edellisestä leikkauksesta. Itse olen jo 33 vuotias. Lapsia ei ole ja tosiaan alkaa elämä oleen aika yksinäistä tässä iässä kun ei ole omaa perhettä tai lapsia. Ja kyllä, oon myös katkera, eniten on mietityttänyt kysymys, että mitä ihmettä olen tehnyt väärin ansaitakseni tämän...

    Piti nyt sitten kysyä, että mitäs tuo hormooniton hoito olisi? Täällä olis meinaan myös sellaiselle tarvetta :)

    tsemppiä sinne! ja mahtavaa, että kirjoitat tästä!On aina kiva huomata ettei olekaan yksin. Se kun aina unohtuu ja olo on useimmiten tosi yksinäinen.

    VastaaPoista
  2. No ei sitten mitään käsitystä tästä hormoonittomasta hoidosta! Se selviää sitten muutaman kuukauden päästä, kun pääsen lääkärin vastaanotolle. Kirjoitan heti postauksen, kun tämä selviää. Samaa mietin minäkin, joka päivä, että mitä sitä on tehnyt väärin ansaitakseen endon riesakseen...

    VastaaPoista