torstai 9. toukokuuta 2013

Rakkaat lapselliset...

Tämä on postaus heille, jotka ovat voineet saada lapsia luonnollisesti. Blogiini on eksytty monesti hakusanalla "mitä lapsellinen voi sanoa lapsettomalle". Toivon, että tämä postaus auttaa teitä ymmärtämään meitä lapsettomia paremmin.

Jokaisen naisen odotetaan ryhtyvän äidiksi. Jokainen lapseton saa kuulla sukujuhlissa monen monta kertaa kysymyksen "koskas teille tulee lapsia?". Kun kerron sairaudesta, joka estää luonnollisen raskauden. Ihmisten katseet kääntyvät säälivään katseeseen. Katse kertoo suoraan sanoen "voi tyttörukka kun sinussa on vikaa, jota on mahdoton korjata".

Lapsettomana saa olla myös malliesimerkki. Kannattaa tehdä lapset nuorena. Ettei käy kun tuolle. Tuskinpa tuokaan enää ketään löytää, kun juuri tuossa iässä halutaan ja tehdään lapsia.

Viimeksi eilen kielsin lapsia piirtelemästä kahvion pöytään. Eräs vanhempi mieshenkilö kuuli tämä ja tokasi, ettei minulla taida olla omia lapsia. Joo ei taida ei, mut kun olen töissä on minun vastuullani ettei kukaan sotke työpaikkani omaisuutta.

Kun lapsellinen äiti valittaa ajanpuutettaan tai rahanpuutetta. Minun seurassani lisätään vielä loppuun, mutta niin ethän sinä ymmärrä. Kun eihän sinulla ole lapsia.

Maailma on julma lapsettomia kohtaan. Meitä syrjitään tahattomasti ja meitä kartellaan. Kun järjestetään häitä, niin lapseton joutuu yleensä vanhojen ihmisten kanssa samaan pöytään. Kun on kavereiden lasten synttärit, niin meitä ei edes kysytä mukaan. Myöhemmin huomaa vain kuinka synttärit on vietetty kun facebookkiin tulee uusia kuvia.

Itse ainakin yritän iloita teidän kanssanne teidän lapsista. Yritän hymyillä ja ymmärtää. En voi kunnolla ymmärtää lapsiperheen arkea, mutta yritän.

Ajatelkaa, että kun olisitte lähteneet yrittämään lasta. Yrittäneet ja halunneet. Kuukausi toisen jälkeen kuukautiset vain tulevat. Kertaakaan ei positiivista tulosta. Miehen ilme, kun jälleen tulette vessasta itkien. Vuosi samaa rumpaa ja menette lääkäriin. Teillä todettaisiin endometrioosi. Siitä leikkaukseen. Lopullinen tuomio, ei lapsia kuin lääkärin avulla.

Haluan ymmärrystä. Haluamme olla elämässänne mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti