perjantai 2. joulukuuta 2011

Älä sano näin lapsettomalle: 10 vinkkiä

Olen kuunnellut näitä samoja kommentteja jo muutaman vuoden ja halusin jakaa teidän kanssanne minun mielipiteeni näihin sanoihin, joita ei Meidän Perheen-julkaisun takia kannattaisi sanoa ja miksi ei…

1. Lopettakaa yrittäminen ja turha stressi, niin lapsi saa alkunsa kuin itsestään. ”Jos on oikeasti todettu jo lapsettomaksi sairauden takia, niin miksi ystävät jaksavat hokea tätä? Jos jokainen seksikokemus ilman ehkäisyä tärppäisi, niin hukkuisimme vauvoihin. Turha stressi? Voi kun se olisikin niin helppoa ajatella kuukausi toisen jälkeen, että vika ei ole minussa, vaan stressissä”
2. Nauttikaa ajasta, jonka saatte viettää kahdestaan puolisoina. Lapsen tultua sellaista ei enää ole. ”Niin joo, lapsihan ei nuku, käy koulussa tai vietä aikaa kavereiden kanssa, vaan se on kirjaimellisesti sidottuna meihin seuraavat 18-vuotta. Ehkä olemme olleet jo liikaa kaksin ja haluamme siirtyä seuraavalle asteelle”
3. Teillähän on niin helppoa, kun ei ole lapsenhoito- tai rahahuolia ja voitte matkustellakin minne haluatte. ”Joo kaikki rahaongelmathan riippuukin siitä kun on lapsia. Ja matkustelu ei ole ikinä kiinnostunut. Vaikeampaa on saada hoitopaikkaa kahdelle karvaiselle lapselle”
4. Pyytäisimme teidätkin lapsen synttäreille, mutta eivät teitä varmaan tällaiset juhlat kiinnosta. ”Itse kieltäydyin kummipoikani syntymäpäiväjuhlista, koska olin vielä niin heikossa kunnossa leikkauksen jälkeen, että en jaksanut. Kävin kuitenkin aiemmin jo viemässä lahjan ja moikkaamassa. Kohteliasta olisi kuitenkin kysyä, jos vaikka kiinnostaisikin.”
5. Emme lähetä teille lapsen kuvalla varustettua joulukorttia, ettemme loukkaa. ”Joo teidän lapset onkin meiltä pois.”
6. Koska te alatte tehdä lapsia? ”Tähän kysymykseen olen vastannut miljoona kertaa ja aina samalla tavalla. Ei vielä, mutta toivottavasti joku kaunis päivä”
7. Kaikkien ei ole tarkoitus tulla äideiksi ja isiksi. ”Tämä on oikeasti pahin. Vastaan yleensä kyynelsilmin miksi? Miksi en minä jolla on asiat kunnossa, niin en voi saada lapsia, mitä pahaa olen tehnyt?”
8. Rakkaudesta ei voi ymmärtää mitään ennen kuin on itse äiti tai isä. ”Eli olenko kylmä paskiainen elämäni loppuun asti? Ja vain koska en SAA olla ikinä äiti?”
9. Lapsi tulee sitten aikanaan. ”Joo..sitten kun niitä saa tilattua postimyynnistä…”
10. On kyllä todella itsekästä olla hankkimatta lapsia vain siksi, että niistä on vaivaa. ”Joo.. on itsekästä hankkia niitä, jotta ei tarvitse mennä töihin ja voi sanoa ammattinsa olevan kotiäiti, kuitenkin istua päivät pitkät kotona ja lapsi leikkii yksin roskien keskellä”
Alkuperäinen teksti ja nämä 10 vinkkiä :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti